17.05.2023

Deniz Börülcesi



Ege bölgesinde çok yaygın olarak bilinsede İstanbul  da son yıllarda tüketilmeye başlayan Deniz Börülcesi oldukça faydalı bir bitki.  

Yapılışı gayet kolay lezzeti de mükemmel ister içki sofralarınızda meze olarak tüketin, isterseniz salata olarak sofranızda bulundurun. Şu anda tam mevsimi denemek isteyenler için Deniz börülcesi tarifi

Malzemeler:
1 demet Deniz Börülcesi
2 diş sarımsak
yarım limon
1 miktar zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı balzamik sirke (tercih edilirse) 

Yapılışı:
Deniz börülcelerini köklerinden ayırmadan güzelce yıkayın, bir süre sirkeli suda bekletin, tekrar yıkayın (Köklerinden ayırmayın ayıklaması çok zor olur).

Üzerini bir miktar geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Yeşil bölümleri çektiğinizde hemen köklerden ayrılacak konuma gelene kadar haşlayın. Haşlama İşlemi bitince soğuk suya alın yeşil görüntüsü kaybolmasın.
Köklerinden tutarak yeşil bölümlerini çekin ve bir kaseye alın. İçlerindeki kalın saplar iyice ayıklanacak.
Bir kase içinde sosu hazırlayın. Sarımsakları dövün, yarım limon, bir miktar zeytinyağı, (arzu ederseniz 1 tatlık kaşığı nar ekşisi, 1tatlı kaşığı balzamik sirke) ekleyin. Deniz börülcelerinin üzerine ilave edin. Yavaş yavaş sosu börülcelere yedirin hafif hafif karıştırın. (kendi damak tadınıza göre hazırlanan soslar en güzel sostur)
Tuzunu kontrol edin, deniz börülcesi tuzlu olduğundan dikkatli olmakta fayda var.
Servis tabağına alın…. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder