14.09.2022

MİLFÖY PASTA



En son ne zaman yaptığımı hatırlamıyorum, bugün birden aklıma takıldı hava yağmurlu akşam üzeri çayla birlikte iyi gider diye düşündüm ve hemen mutfağa gidip kolları sıvadım.
Ben çok beğendim ellerime sağlık,  deneyin bakalım sizlerde beğenecek misiniz? :))
MALZEMELER….
9 tek kare milföy hamuru
bir miktar un.
Kreması…
1/2  Süt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1.5 çay bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yumurta
ocaktan aldıktan sonra… 
1 paket vanilya *
1 tatlı kaşığı tereyağ *

en son…..
pudra şekeri




YAPILIŞI….
1)-Önce Milföy hamurlarını hazırlayıp pişirin…
Tezgahın üzerine bir miktar un serpip milföy hamurunu koyun, üzerine tekrar un serperek açın. Oklava veya merdaneniz yoksa yuvarlak bir şişe veya kalın camdan yapılmış uzun bir bardak yardımıyla açabilirsiniz. İnceltebildiğiniz kadar inceltin. Sonra 3 eşit parçaya bölün, fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerine yerleştirin ve milföyleri bir çatal yardımıyla delin (kabarmaması için)…(Tek bir kare milföyden 3 parça elde edeceksiniz.) Sonra pişirin ancak fırın soğuk olsun hemen kabarmasın. Ara sıra fırına bakın kabarma varsa yine çatalla kabaran yerleri delin. Rengi koyu pembe olana kadar pişirin (çok fazla pişirmeyin kurur ve sertleşir) Milföyler pişince fırından çıkarın ılık hale gelinceye kadar bekleyin.
2)- Milföy hamurları pişerken kremayı hazırlayın….
Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta, limon, limon kabuğunu ekleyin ve iyice çırpın sonra krema kıvamna gelene kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyin karıştırarak ılıtın. Pütürükler varsa mikser ile karıştırarak soğutabilirsiniz.
Milföyler ve krema ılınınca kremayı bir poşete aktarın poşetin ucundan minik bir delik açın (krema sıkma torbası)
1 parça milföy alın, üzerine krema sıkın, tekrar milföy, tekrar krema…
Bunu tüm milföyler bitene kadar uygulayın.
Güzelce servis tabağına yerleştirin, üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin bir miktar buzdolabında veya serin bir yerde bekletin sonra afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder