26.06.2012

Pratik SU BÖREĞİ



Hazır yufkadan yaptığınız böreklerinizi su böreği tadında istiyorsanız.

MALZEMELER:
Derin bir kase içine
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı  sıvı yağ
1 yumurta
1/2 çay kaşığı karbonat

1 çorba kaşığı tereyağ.


5 adet hazır yufka


İÇ MALZEME :


peynir veya kıymalı harç hazırlayabilirsiniz.



YAPILIŞI :

Derin büyükçe bir kase içine yufkalar hariç tüm malzemeyi koyup iyice karıştırın. Bir adet yufkayı ayırın diğerlerini ellerinizle parçalayarak karışımın içine ekleyin yufkaları çok ezmeden hafifçe karıştırın  buzdolabında yarım saat kadar bekletin.


Tam yufka ebadından küçük bir tepsi  pişirmeniz için idealdir.Tepsinizin dibini yarım kaşık tereyağ ile yağlayın. Ayırmış olduğunu yufkayı tepsinize yerleştirin kenarları dışarı sarkacak şekilde. Buz dolabınızdaki yufkalarınızı çıkarın ve tepsinize yerleştirin, bütün yufkanın kenarlarını içeri doğru katlayarak karışımın üzerini kapatın. Kasenizde sos kalmış ise böreğinizin üzerine çatalla delikler açarak sosu üzerine gezdirin. 


Fırınınızda 30-40 dakika 200 derece de  pişirin.

NOT... İLK 15 dakikada fırının kapağını açmayın. İçinde karbonat olduğundan böreğiniz iyice kabarsın. Fırından çıktıktan sonra üzerine kalan yarım çorba kaşığı tereyağını bir çatal yardımıyla iyice yedirin ve anında servis yapın.




*** Turbo fırında 25 dakika


*** Her fırın farklı derecelerde ve sürede pişirdiğinden kendi fırınınıza göre ayarlamanız en sağlıklısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder