4.03.2024

TAVUK SOTE... Yağsız ve baharatlı

Kırmızı et sevmeyenler için Tavuk ideal bir seçenek sanırım.  Deneyin bakalım tarifimi beğenecek misiniz?

MALZEMELER

1 paket tavuk kalça (1/2 kg.)
1 adet kuru soğan
2 adet domates ( rendelenmiş)
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı soya sosu.
1 çorba kaşığı sıvı yağ (isterseniz)



YAPILIŞI

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın güzelce yıkayın,1 çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı tuz ile harmanlayın 10 dk. kadar bekletin.  Soğanları yemeklik doğrayın (veya domateslerle birlikte rondodan geçirin.) domatesleri rendeleyin.

Doğramış olduğunuz tavukları soğan ve domateslerle harmanlayın. Teflon tencere veya tavanızı ocakta bir-iki dakika ısıtın. Tavuklu karışımı ve iki diş sarımsağı içine koyun 1 çorba kaşığı su ekleyin(veya 1 çorba kaşığı yağ),  tahta kepçe ile bir kaç kez çevirin  pembeleşsin. Daha sonra  baharatlarınızı (soya sosu hariç)  ekleyin ve iyice karıştırın. İçine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bir kez karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın. Altını kısın kısık ateşte 15 dk kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra soya sosunu ilave edin.

( Sulu olsun içine ekmeğimi banayım diyorsanız. Tavukların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.)

*** Arzu ederseniz piştikten sonra fırın kabına alıp üzerine taze kaşar ekleyerek fırında pişirebilirsiniz kaşar peynirler eriyene kadar.

****  tavuk kalça bana yağlı geldiğinden farkındaysanız yağ kullanmadım tercihinize bıraktım. Zaten yemeklerimde çok fazla yağ kullanmayı da sevmem. Arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder