8.06.2022

Tefal ActiFry denediğim tarifler….Noodle…..


Gençlerimiz tarafından çok sevilen Noodle bizim evimizin de vazgeçilmez yiyeceklerinden biri oldu…  Wok tava ile hazırladığım Noodle’ı  bir de Tefal ActiFry ile  deneme yapmak istedim sonuç mükemmel…..

Wok tava yıkama derdine son:)
Dışarıda bir kez yediğim ve beğendiğim Noodle tarifini nette de araştırıp   damak tadımıza göre kendi tarifimi yarattım.
Deneyin bakalım beğenecek misiniz ?
MALZEMELER
1/2 paket Noodle ……

2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 orta boy soğan(ince rendelenmiş)
2 adet kırmızı biber
2 adet kabak
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
2 parça tavuk kalça/karides/et  (tavuk ve et küp küp doğranmış)
1 miktar mantar
2 yemek kaşığı soya sosu (tuz oranına bakarak daha fazlada ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı erik sos ( evde varsa)
1 tatlı kaşığı tatlı ekşi sos (evde yoksa biraz ketçap, biraz limon)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber,   pul biber, köri


YAPILIŞI……
(soya sosu tuzlu olduğundan tadına bakmadan tuz eklemeyin)

 ** Noodle’ı  makarna haşlar gibi haşlayın, haşlama suyuna birazcık sıvı yağ, birazcık tuz eklemenizi öneririm…(yaklaşık 8-10  dk.)
** Tüm sebzeleri ince şeritler halinde doğrayın ( arzu ederseniz başka sebzelerde ekleyebilirsiniz damak  zevkinize göre)
** konserve mantar ise bütün halde ekleyebilirsiniz, büyük mantarları zevkinize göre doğrayın.
Şimdi sıra Tefal ActiFry……  
   ActiFry’ı çalıştırın 1 dk.lık ön ısınma yapsın, kapağını açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve dövülmüş sarımsakları ekleyin 2 dk çalıştırın, soğanları ve tavukları ilave edip 5 dk. çalıştırın. Şimdi sıra sebzelerde; hazırlamış olduğunuz sebzeleri ekleyip 10 dk. çalıştırın…
(bu şekilde daha lezzetli oluyor).
Haşlamış olduğunuz Noddle’a 1 su bardağı soğuk su ekleyip süzün Tefal ActiFry’e ekleyin 1 dk çalıştırın, sosları ekleyin, 2 yemek kaşığı su, bir miktarda  karabiber, köri, pul biber ekleyebilirsiniz (tercihinize göre sosları ve baharatları eksiltip/arttırabilirsiniz). 5dk. daha çalıştırın ve tadına bakın:))
*** Pratik bir şekilde yapmak isterseniz siz de benim gibi yapın AcriFry’ 20 dk. olarak ayarlayın sırasıyla eklenecek olan ürünleri kapağını açarak ekleyin:)) pişirme zevkinize ve damak tadınıza göre ayarlaması sizden. (15-25 dk. arası pişirme süresi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder