8.09.2012

ANTRİKOT ızgara

Teflon tavada veya ızgarada pişirip pilav, makarna, patates tava veya haşlanmış sebzeler veya çoban salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

MALZEMELER :

1 kg. Antrikot

marine...
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik  


Almış olduğunuz Antrikotları derince bir kaseye koyun marine malzemelerini ilave edip iyice karıştırın buz dolabınızda bir süre bekletin.

Teflon tavanızı ısıtın, içine 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı ekleyin iyice ısındıktan sonra etlerinizi tavaya dizin. Et pişirirken mutlaka mühürleme işlemini yapın. Yani etin bir yüzü iyice pişmeden, kızarmada  diğer yüzünü çevirmeyin etin pişerken suyunu salmaması için bu çok önemli, aksi takdirde et kuru ve susuz oluyor.
Arka yüzü kızardıktan sonra ocağı kısın bir süre de içinin pişmesini sağlayın.

Kuzu şiş... Lavaş




Sizler sever misiniz bilemem de ben çok severim yanında lavaş da olursa süper olur...

Kuzu Şiş
MALZEMELER:

1/2 kg. kuzu şişlik et
2 adet domates
3-4 adet sivri biber

marine....

1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber (acı sevenler için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı


çöp şiş ( marketlerden alabilirsiniz)

YAPILIŞI :

Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerinizi derince bir kaseye koyun üzerine tüm marine malzemelerini ekleyin en az bir saat kadar buz dolabında bekletin.
Domatesleri ve biberleri küçük parçalara ayıralım, marketten aldığınız çöp şişlere fazla sıkışık olmadan etlerimizi dizelim. Arzu ederseniz aralarına bir parça domates, bir parça biber dizelim  (domates ve biberleri ayrı şişlere de dizebilir siniz.)

Fırınımızın ızgarasında veya başka bir ızgarada çok fazla kurutmadan pişirin.


Servis ederken yanında sumaklı soğan ilavesi yapabilirsiniz...



LAVAŞ :  evde uğraşamam diyorsanız marketlerden hazır temin edebilirsiniz.
veya...