20.05.2021

PATLICAN KEBABI ... fırında

Dün akşam yaptım nefis oldu siz de deneyin bence beğeneceksiniz

MALZEMELER
  • 3 tane patlıcan
  • Karabiber, kimyon, yeni bahar,pul biber, tuz
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 500 gr kıyma
Üzeri için malzemeler:
  • 4 tane yeşil biber/çarliston
  • 3 tane domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane büyük kuru soğan
Sosu için malzemeler:
  • 1.5 -2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI :   Kıyma, ekmek içi  ve baharatları yoğurup buz dolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Patlıcanları bol su ile yıkayın.  yıkadıktan sonra kalın halkalar halinde kesip tuzlu suda bekletin acısı çıkınca süzün durulayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Dinlenmiş olan köfte harcını dolaptan çıkarıp yuvarlak köfteler haline getirin.

Tepsiye veya borcama  bir patlıcan bir et olacak şekilde dizin. Domates, soğan ve sarımsakları da tepsiye uygun yerlere yerleştirin. Sıcak su ile salçayı ezin, yağı ilave edin ve patlıcanların üzerinden gezdirin. 

Bu sosun tüm patlıcanlara gelmesine dikkat edin. pişerken kontrol edin eğer suyunu çekmiş ve patlıcanlar pişmemişse kaynar su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyun, tubo veya alt üst ısıtıcı ayarında 30 dk. pişirin

** Lavaş ekmek içine dürüm yapın :)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder