PRATİK BAYANLARA

*** Et ve tavuk ile yemek yapacaksanız pişirmeden önce marine edip bir süre bekletin. (tuz, karabiber,kekik azıcık sıvı yağ)

*** Kasaptan haftalık olarak et alıyorsanız ; etlerinizi yiyeceğiniz miktarlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzdolabınızın deepfreeze ine yerleştirin. Etleriniz defalarca çözülüp bakteri üretmemiş olur.


*** Kasaptan aldığınız kıymanın bir bölümünü köfte yapmak istiyorsanız, köftelerinizi yapıp buzdolabı poşetlerinde deepfreeze ine yerleştirin.  


*** Yemeklik aldığınız kıymanın tamamını kullanmayacaksanız bir kaç parçaya bölüp  deepfreeze ine yerleştirin.


***  Yumuşamış domateslerimizi atmayıp, rende veya rondada püre haline getirip buzdolabı poşetlerine birer yemeklik şeklinde ayarlayıp Deepfreez  de saklayabilirsiniz.
*** Kuru fasulye, nohut mercimek gibi kuru gıdalarınızı elinizin altında hazır olmasını istiyorsanız haşlayın, soğutun bir kaç tane buzdolabı poşetine yerleştirip  deepfreeze inizde  bulundurun   her an kullanmaya hazır olsunlar.


***  Deepfreez den çıkan sebze, bakliyat gibi yiyeceklerle yapılan yemeklerde  bir koku, değişik bir  tat hissederim ben, 
 bunun olmaması için deepfreeze'den çıkardığım malzemeleri bir kez soğuk su ile yıkarım koku falan kalmaz



*** Kızartmalarınızın çok yağ çekmemesi için kızgın yağda kızartma yapmanız uygun olur.


*** Rondo dan geçirdiğimiz soğanların su saldığını hepimiz biliyoruz. Bunu önlemek için soğanları  köfte yaparken kullanacaksanız içine bir dilim bayat ekmek, yemeklerinizde kullanacaksanız bir tane domates ekleyin. Bu işlem hem fazla suyu çeker hemde soğanlar daha minik doğranmış olur.

*** Yemeklerimizde kullanacağımız tereyağını buz dolabında saklamak oldukça güçtür. Rengi değişir, küflenir ve acımsı bir tat alır. Bunu önlemek için tereyağı aldığınız zaman küçük parçalara ayırıp saklama kapına yerleştirip buz dolabınızın buzluk kısmında saklayın, lazım olduğu miktarda alın ve kullanın.