PÜF NOKTASI

*** Okuduğunuz tarifleri uygulamaya başlamadan önce mutlaka sonuna kadar dikkatlice okuyun, aklınıza yatmayan bir şey varsa damak tadınızı ve mantığınızı çalıştırın.

*** Tüm dolma içleri hemen hemen aynıdır. Beğendiğiniz bir dolma tarifinde ufak tefek baharat eklemeleri/eksiltmeleri yaparak kullanabilirsiniz.

*** Dolmalarınızın lezzetli olması için eti fazla pirinci az, yağı tam kıvamında olmalı. Tuz ve karabiber olmazsa olmaz.

*** Güzel bir ızgara et yemek istiyorsanız eti mühürlememiz gerekmektedir. Et ızgara yapmaya uygun bir tavamıza bir miktar ay çiçek yağı ekleyip iyice ısıtın etin her iki tarafını da güzelce kızartın, ocağın altını kısıp içinin de pişmesini sağlayın.

*** Derin dondurucuda sakladığımız sebzeleri pişirmeden önce bir tel süzgece koyup soğuk su ile çalkalarsanız üzerine sinmiş olan deepfreez kokusundan eser kalmaz. Ve mutlaka çözülmeden pişiriniz.

*** Zeytinyağlı yemeklerinizin lezzetli olmasını istiyorsanız 1/2 kilo'ya 2 tane kesme şeker ekleyin.

*** Zeytinyağlı yemeklerinizi pişirdikten sonra mutlaka kendi kabında soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis tabağına aktarın. Tadı ve lezzeti güzel olsun

*** Sebze ve yeşillikleri tuzlu suda haşlayın, haşlama işlemi bittikten sonra soğuk suya aktarın. Sebzeler rengini korusun.

*** Sebze ve yeşilliklerinizi  2 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş su içinde bir süre bekletin. Yıkaması kolay olur, topraklar ve kumlar çabucak gider.

*** Sebze yemekleri yaparken yemeğinizin kapağını yemek pişene kadar mümkün olduğunca açmamaya çalışın sebzelerin rengi kararmasın.

*** Bakla pişirirken içine un yerine bir kaç dilim limon ekleyin. Renkleri harika oluyor, pişirme süresince tencerenin kapağını açmayın (cam kapaklı tencere işinizi kolaylaştırır) servis tabağına aktarırken limonları atabilirsiniz.

*** Bazılarımız kerevizi kokusundan dolayı yiyemeyiz, bunu önlemek için üzerine bir demet maydanoz ekleyin
piştikten sonra maydanozları atın.

*** Et ve tavuk ile yemek yapacaksanız pişirmeden önce marine edip bir süre bekletin. (tuz, karabiber,kekik azıcık sıvı yağ)

*** Kasaptan haftalık olarak et alıyorsanız ; etlerinizi yiyeceğiniz miktarlarda buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzdolabınızın deepfreeze ine yerleştirin. Etleriniz defalarca çözülüp bakteri üretmemiş olur.

*** Kasaptan aldığınız kıymanın bir bölümünü köfte yapmak istiyorsanız, köftelerinizi yapıp buzdolabı poşetlerinde deepfreeze ine yerleştirin.  

*** Yemeklik aldığınız kıymanın tamamını kullanmayacaksanız bir kaç parçaya bölüp  deepfreeze ine yerleştirin.

***  Yumuşamış domateslerimizi atmayıp, rende veya rondada püre haline getirip buzdolabı poşetlerine birer yemeklik şeklinde ayarlayıp Deepfreez  de saklayabilirsiniz.
*** Kuru fasulye, nohut mercimek gibi kuru gıdalarınızı elinizin altında hazır olmasını istiyorsanız haşlayın, soğutun bir kaç tane buzdolabı poşetine yerleştirip  deepfreeze inizde  bulundurun   her an kullanmaya hazır olsunlar.

***  Deepfreez den çıkan sebze, bakliyat gibi yiyeceklerle yapılan yemeklerde  bir koku, değişik bir  tat hissederim ben, 
 bunun olmaması için deepfreeze'den çıkardığım malzemeleri bir kez soğuk su ile yıkarım koku falan kalmaz


*** Kızartmalarınızın çok yağ çekmemesi için kızgın yağda kızartma yapmanız uygun olur.

*** Rondo dan geçirdiğimiz soğanların su saldığını hepimiz biliyoruz. Bunu önlemek için soğanları  köfte yaparken kullanacaksanız içine bir dilim bayat ekmek, yemeklerinizde kullanacaksanız bir tane domates ekleyin. Bu işlem hem fazla suyu çeker hemde soğanlar daha minik doğranmış olur.

*** Yemeklerimizde kullanacağımız tereyağını buz dolabında saklamak oldukça güçtür. Rengi değişir, küflenir ve acımsı bir tat alır. Bunu önlemek için tereyağı aldığınız zaman küçük parçalara ayırıp saklama kapına yerleştirip buz dolabınızın buzluk kısmında saklayın, lazım olduğu miktarda alın ve kullanın.