Yaz günleri için ideal...
MALZEMELER :
2 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çar bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
3-4 adet kornişon turşu (salatalık)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
YAPILIŞI :
Tavuk göğüs etlerini bir tencere içinde üzerini geçecek kadar su , tuzu da ilave edip iyice haşlayın. Haşlanan tavuk etlerini soğuduktan sonra büyük bir cam kase içine didikleyin. Ekmek içini ilave edin, sarımsakları dövüp ekleyin, kornişon turşuları küp küp doğrayıp ekleyin, karabiberi yoğurt ve mayonezi, cevizi ekleyip iyice karıştırın. Yoğun bir karışım olması lazım sulu gibi olmuşsa ekmek içi ilave edebilirsiniz.
Servis tabağına alın, 1 yemek kaşığı sıvı yağda kırmızı biberi ısıtın ve üzerine ekleyin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder