MALZEMELER :
1 kilo kırmızı biber
SOS... 1
5 diş sarımsak dövülmüş
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke (arzu ederseniz)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber (arzu ederseniz)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz (tercihe göre)
YAPILIŞI :
Kırmızı biberlerinizi güzelce yıkayıp üzerine bolca su ekleyerek büyükçe bir tencerede (biber kabuklarının üzeri haşlayın. biberlerden ayrılana kadar çok haşlayın biberler yumuşar) güzelce haşlayın.
Haşlama işlemi bittikten sonra suyunu süzün tencereye biberlerin üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, biberler soğusun.
Soğuduktan sonra güzelce saplarını çekirdeklerini ve kabuklarını ayıklayın. Kapaklı bir borcama uzunlamasına yerleştirin,
Bir kasede sosunu hazırlayın, sos malzemelerini sırasıyla kaseye ekleyin karıştırın tadına bakın damak tadınıza uygun kıvamda değilse eklemeler yapabilirsiniz.
Borcamdaki biberlen üzerine gezdirerek ilave edin üzerine arzu ederseniz birazcık da Z.yağı ekleyebilirsiniz
buzdolabınızda 1 saat kadar bekletin (sosla özleşsin)
Yiyeceğiniz kadar servis tabağına alın. AFİYET OLSUN.
**** Fazla miktarda biber alıp haşlayıp, soyup temizleyip derin dondurucu da bulundurabilirsiniz.
*** daha çabuk ve kolay haşlamak için biberlerin üzerini yani sap kısmını bıçakla kesip atın sonra haşlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder