Sıcak yaz günleri için doyurucu ve lezzetli bir salata.
MALZEMELER:
4 adet büyük boy patates
2 adet salatalık
3-4 adet kornişon turşu
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber/pul biber
3 diş sarımsak (tercihe bağlı)
YAPILIŞI :
Patateslerin kabuklarını soyun 4 eşit parçaya bölün, üzerini geçecek kadar su ekleyin, 1 çay kaşığı tuzu ilave edin ve iyice yumşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış patatesleri ılık hale geldikten sonra derin bir cam kase içine alıp çatal yardımıyla ezin. Püre kıvamına getirmeyin biraz irice kalacak şekilde ayarlayın.
Salatalıkların kabuklarını soyup minik küp küp doğrayın, aynı şekilde kornişonları da doğrayın kasenin içine ekleyin.
Yoğurt ve mayonezi ekleyin karıştırın, Sarımsakları iyice dövüp ekleyin tekrar karıştırın. Tadına bakın yoğurt ve mayonez az gelmiş ise ilave edebilirsiniz. Karabiberini ekleyin yine karıştırın.
Servis tabağına alın, üzerini pul biber ve nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder