Et, tavuk yemeklerinizin yanında veya salata, atıştırılmak gibi yiyebileceğiniz lezzetli bir tarif
MALZEMLER:
1/2 Yarım kilo köy biberi (küçük boy)
1/2 Yarım çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
SOSU:
2 yemek kaşığı soya sosu
1/2 portakal suyu
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
tuz (tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı susam (kavrulmuş)
YAPILIŞI:
Köy biberlerini güzelce yıkayıp sapları uzunsa kısaltın.
Derin bir kap içine koyun ayçiçek yağını üzerine ekleyip iyice karıştırın bir çatal yardımıyla 1 tane delik açın.
Teflon veya döküm tavayı ocağa koyup altını açın iyice ısınınca biberleri ekleyin karıştırarak, çevirerek
közlermiş gibi kızartın.
Pişirme işlemi bitince servis tabağına alın. Susam, tuz hariç sos malzemelerini bir kase içinde iyice karıştırarak hazırlayın tuzuna bakın az ise damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz.
Biberlerin üzerine gezdirerek ilave edin, susamları kavurup üzerine ekleyin yarım saat kadar buz dolabında veya tezgah üzerinde dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder