9.10.2015

HİNTPARE TATLISI...

  • Arkadaşımda yediğim çok beğendiğim çok hafif bir tatlı şerbetli tatlı sevmem demeyin mutlaka deneyin :)

    MALZEMELER :
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • 150 gr. kadar iri dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için:
  • 3, 5 su bardağı su
  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 2 damla limon suyu
YAPILIŞI: 

Önce şerbeti kaynatıyoruz. Soğumaya alıyoruz. Un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Elimizle parçalar koparıp (elips) şekil veriyoruz, üzerlerini bir bıçak yardımıyla çiziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlının  ilk sıcaklığı çıktığında şerbeti ekliyoruz. Soğuyunca servis ederken dövülmüş ceviz veya Hindistan cevizi ile süslüyoruz.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder