11.10.2015

SOMON.... Fırında/ızgara şiş

Somon balığı ülkemize geldiği günden itibaren ne yalan söyleyeyim pek sevmezdim. Değişik tatlar denemeyi seven oğlumun bu tarifinin tadına bakana kadar.

MALZEMELER :

3 parça yuvarlak kesilmiş Somon balığı
4 diş sarımsak (dövülmüş)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu ince rendelenmiş
1/2 limon sutu 
tuz/karabiber
bir miktar ince kıyılmış maydanoz (arzu ederseniz)


YAPILIŞI :
Somon balıkları güzelce yıkandıktan sonra löp etleri kılçıklarından ayrılır, aralarında kalan kılçıklar da var ise onlarda güzelce ayıklanır.
Derin bir kap içerisine, yağ, sarımsak, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu, limon suyu  ilave edilir güzelce karıştırılır. Ayıklamış olduğumuz Somonlar ilave edilir iyice sosla karıştırılıp 10/15 dk. bekletilir.
Fırına girebilecek bir kap içine yerleştirilir veya şişlere dizilebilir nasıl arzu ederseniz. Şiş yapacaksanız fırınınızın ızgara bölümünde veya ızgaraya uygun bir tava içinde kızarana kadar pişirilir. Fırında yapacaksanız fırınınızı turbo ayarına ayarlayıp (alt-üst ayarı) 20-25 dk. kadar pişirin.
Pişme kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın, çok iyi pişsin istiyorsanız iyice kızartın, hafif sulu kurumamış istiyorsanız koyu pembe renk olana kadar pişirin. (benim tercihim).

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder