10.03.2024

DONDURMALI KURU İNCİR TATLISI

Arkadaşım tarafından denenmiş/yapılmış güzel değişik bir tarif denemenizi tavsiye ederim :)

MALZEMELER :

1/2  yarım kilo kuru incir 
bir miktar dondurma (miktarını tercihinize göre ayarlayın)
(Dondurma Algida maraş olarak kullanılmıştır,
az tatlı olsun istiyorsanız dondurmacıdan sade doğal dondurma ile yapabilir siniz.



YAPILIŞI :

Kuru incirlerin saplarını kesip  güzelce yıkayın, bir tencereye incirlerin üzerini bir miktar geçecek kadar su koyup, hafif yumuşak kıvama gelene kadar haşlayın.
Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra, incirleri tencereden çıkarıp ılınmasını bekleyin.
Ilık kıvamda olan incirleri blender dan geçirin, streç üzerine ince bir şekilde yayın (dikdörtgen gibi) üzerine dondurmayı ilave edin ve rulo şeklinde streç yardımıyla yuvarlayın. Tatlının donması ve belli bir kıvama gelmesi için buzlukta bir süre bekletin. 

*  Arzu ederseniz incirleri dondurmasız olarak rulo haline getirebilir dilimleyip servis ederken dondurmayı üzerine koyabilir siniz. 

** Üzerini süslemek için, ince çekilmiş ceviz, fındık, badem vs. kullanabilir siniz.

Afiyet olsun :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder