11.03.2024

BİBERİYE (Cin biber) TURŞUSU... domates soslu

 





 Genellikle yaz mevsiminde yapılsa  da çok sevdiğim için kışın da yapmanın pratik bir çözümünü kendimce buldum bugün yap ertesi gün ye...


MALZEMELER:

 1- 1 kilo salkım domates
2- 5/6 diş dövülmüş sarımsak
3- 3 çorba kaşığı  sıvı yağ (ben oymuyorum arzuya göre)
4- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi ·

5- 1 kavanoz biberiye turşusu (fotoğraf da ki)
6- 1 tatlı kaşığı tuz












YAPILIŞI: 

Domatesleri yıkayıp rondo da çekin veya rendeleyin  derin bir tencereye alıp ocağa koyun suyunu salıp çekene kadar kaynatın tencere içinde ılık oluncaya kadar bekletin.
içine dövülmüş sarımsak, tuz, sirke, yağı (yağ tercihe göre) ilave edin. Tadına bakın tadı tuzu damak tadınıza göre değilse tuz, sarımsak, sirke ilavesi yapıp tekrar karıştırın.
Biberiye turşu kavanozunu açıp suyunu süzün biberleri sosun içine ilave edip karıştırın. 
Küçük kavanozlara bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın kavanozların kapaklarını kapatıp bir gün buzdolabında bekletip ertesi gün afiyetle yiye bilirsiniz.

*   Bu ölçülerle yaklaşık kavanozun boyutuna göre dört kavanoz çıkıyor.
** Servis sırasında arzu ederseniz bir çay kaşığı nar ekşisi bir miktar kurutulmuş maydanoz ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder