Ben denedim çok güzel oldu sizlerde deneyin :)
MALZEMELER :
- 3 adet ayıklanmış beybi enginar.
- bir miktar enginarın körpe kabukları
- 2 su bardağı pirinç.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 demet dereotu.
- 2 su bardağı pirinç.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 demet dereotu.
- 1 Limon
- tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
HAZIRLANIŞI
- Enginarlar tuz atılıp limon sıkılan bol suda biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur, incecik rendelenmiş soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir pirinçlerin rengi parlak olana kadar karıştırarak kavurun Küçük küçük doğranan taze soğanlar, körpe enginar yaprakları ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır, tuz ilave edilir enginarların haşlama suyu eklenir.
( Pilav için su ölçüsü 1 bardak pirince 1.5 bardak su haşlanmış enginar suyu az gelirse sıcak su ilave edilir).
Pişmesine yakın doğranan dere otları katılıp demlenmeye bırakılır. Tadına bakın hafif mayhoş olmalı değilse yarım limonu sıkıp suyunu ekleye bilirsiniz. - Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdır.
- Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder