3.06.2020

POŞE ARMUT .... tatlı


Tatlı sevenlere bir tarif 😊
Poşe Armut 🍐
Malzemeler :
6 sert Williams armut
1 şişe kırmızı şarap
  **  (alkol istemeyenler vişne suyu veya siyah üzüm suyu)
1 vanilya çubuğu veya vanilin
2 tarçın çubuğu
2-3 tane karanil
1,5 su bardağı şeker
1 kutu (300 gr) mascarpone veya labne  peyniri
1/2  krema
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı Tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı :

Armutları soyun, saplarına dokunmayın, altlarını sonradan tabağa dik oturtabileceğiniz şekilde düz kesin.
Geniş bir tencerede şarap ve yarısı kadar içme suyunu 5 dk kadar kaynatın, alkolünü uçurduktan sonra kaynama noktasına gelince ocağı kısın.
Vanilya çubuğunu kesin ve tohumları ile birlikte şarap karışımına ekleyin. (veya Vanilin) Tarçın, karanfil ve şekeri (ağız tadınıza göre) ilave edebilirsiniz.

Armutları tencereye koyun. Armutları dışı biraz yumuşayıncaya (yaklaşık 30 dk )kadar kısık ateşte kaynatın. Ateşten aldığımız tencereyi oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
Hemen kullanmayacaksanız servis edeceğiniz zamana kadar buzdolabında tutabilirsiniz.
Mascarpone (labne) krema, pudra şekeri ve bir tutam tarçını çırpalım. Yumuşak ve hafif bir krema elde edeceksiniz.

Servis zamanı 😊 armutları öncelikle sıvıdan çıkarın ve karışımı süzerek bir sos tenceresine aktarın. Yavaşça kaynatarak sıvı karışımı hacmi yarısına inene kadar buharlaştırın. Tereyağını ekleyin iyice karıştırın. Servis tabağına aldığınız armutların üzerine dökün. Yanına bir kaşık hazırladığımız krema ile servis edin.
Afiyet olsun 😊




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder