1.12.2019

SAN SEBASTİAN.... cheesecake


2019’un en popüler tatlısı ... nefis 😋 

Malzemeler : 
  • 4 yemek kaşığı  un
  • 500gr. Labne peynir 
  • 900gr beyaz krem peynir 
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • Bir su bardağı esmer toz şeker


Yapılışı : 

Fırınınızı 200 derecede  5 dk. ısıtın  24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın içini ve kenarlarını yumuşamış tereyağ ile  güzelce yağlayın. Kalıptan dışarı biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine yerleştirin,  yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın. 

Şeker,  krem peyniri ve Labneyi  iyice karışana dek 1 dakika çırpın. 
Çırpmaya devam ederek  yumurtaları birer birer çırparak ekleyin. 

Son olarak unu da her bir yemek kaşığı ilavesinden sonra çırparak ekleyip karıştırın.
Kalıbınıza döküp 45-50 dakika üzeri kızarana  kadar pişirin,  
fırın kapağını yarım açın ve 20 dakika bekletin. Fırından çıkardıktan  sonra  oda sıcaklığında soğuyana dek bekletip  buzdolabına koyun, bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak 
servis etmenizi öneririm. 
Benim tercihim sade olduğu için üzerine bir şey eklemiyorum. 
İsterseniz üzerine  dilediğiniz bir sos ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder