Yaz mevsimi gelince olmazsa olmazım salatam, vitamin deposu ve lezzetli. Yoğurtlu da yapılabiliyor ama benim tercihim bu şekilde.
MALZEMELER
----------------------
1- Bir bağ Semizotu
2- 5-6 adet çeri domates (veya evde ne varsa)
3- 1 ad orta boy kırmızı soğan)
SOS
--------
- 1 adet sıkılmış suyu (veya yarım limon suyu)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (klasik bardak)
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- arzu ettiğiniz miktarda tuz
- Sert yarım yağlı beyaz peynir.
YAPILIŞI
------------
Semizotunu kök kısımlarından kesin iri parçalar halinde elinizle parçalayın (sap kısımları küçük parçalar) topraklarından temizlenene kadar iyice yıkayın derin bir kap içinde sirkeli veya karbonatlı suda bir süre bekletin tekrar yıkayıp süzgece alın suyu süzülsün. Sebze kurutucunuz varsa onu kullanabilirsiniz.
Sos malzemelerini bir kase içine koyup iyice karıştırın, kırmızı soğanı piyazlık doğrayın, çeri domatesleri iki parçaya bölün arzu ettiğiniz miktarda peyniri küp küp doğrayın.
Semizotlarını derin bir kase içine alın soğanı ilave edin üzerine kasedeki sostan bir yemek kaşığı eksik olacak şekilde ekleyip semizotları diri kalacak şekilde hafif dokunuşlarla karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine çeri domatesleri peyniri ilave edip kalan sosu küçük bir kaşık yardımıyla domates ve peynirlerin üzerine gezdirin.
Not: arzu ederseniz ceviz, çilek, nar ekşisi, ince dilimlenmiş yeşil elma ilave edip tekrar karıştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder