24.06.2012

KURABİYE (Tarçın, zencefil, karanfilli ) Yeni yıl kurabiyesi


Tarçınlı, zencefilli, karanfilli, pekmezli  kurabiyeler…. Bu tarifi kızım yabancı bir siteden buldu çevirisini yaptı ve bugün denedik nefis oluyor denemenizi tavsiye ederim :).

 MALZEMELER
1/2  pk katı yağ 125  gr.
1/2  su bardağı   toz şeker (normal boyutlarda  su bardağı)
2  çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı karanfil (dövülmüş, toz halinde)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta
1/2  su bardağı pekmez
bir fiske karabiber
bir fiske deniz tuzu
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat

alabildiğince un  (yaklaşık 3 su bardağı) 
derince bir kapta yağ ile şekeri iyice karıştırın.
zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, tuzu ekleyin. iyice karıştırın.
1 yumurtayı ayrı bir kasede kırın içine pekmezi ekleyin iyice karıştırın.
yumurta pekmez karışımını, diğer karışıma karıştırarak ilave edin mikser ile çırpın.
kasenin üzerine eleğinizi koyun ununuzu ilave edin, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışımın üzerine ilave edin.

hepsini iyice karıştırın. Açılacak kıvamda bir hamur elde etmeniz lazım, un miktarı az ise, azar azar un ekleyin.
orta sertlikte elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün streç ile sarıp buz dolabında yarım saat kadar bekletin.
Kurabiye kalıpları ile çok güzel şekiller oluyor….

Kurabiye kalıplarınız varsa dinlenmiş olan hamuru parçalara ayırıp bir  parmak kalınlığında açın kalıplarınız ile şekillendirin. Kalıpsız yapacaksanız ellerinizle parçalar kopararak arzu ettiğiniz şekilde şekillendirin.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin fırın tepsinize yerleştirin.  Fırınınızın  turbo ayarı varsa  8-10  dk 220 derecede çabucak pişirebilirsiniz. Yok ise fırınınızı alttan ısıtmaya ayarlayın sanırım 10-12 dk pişecektir. Pembeleşmeye  başladığında fırını kapatın bir süre fırının sıcaklığında bekletin. Gevrek kıyır kıyır harika kurabiyeler elde edeceksiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder