1.09.2021

IZGARA KÖFTE... (pişerken küçülmeyen)




Sizler sever misiniz ? Ben çok severim:))

Malzemeler :
1/2 (yarım kilo) Dana döş kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
2 dilim bayat ekmek içi (veya 3 kaşık irmik)

arzu ederseniz bir miktar da maydanoz...


Izgara köfte dana döş den yapıldığında çok lezzetli oluyor, yağlı olur diye düşünüyorsanız yağsız dana etinden de yapabilirsiniz. Kıymanızı alırken iki kez çektirmeyi unutmayın.


Çukur bir kap içine kıymanızı koyun. Soğanlarınızı incecik rendeleyin. Veya Soğan ve bayat ekmeklerinizi birlikte rondo dan geçirin.
Kıymaya diğer malzemeler ile birlikte ilave edin. İyice yoğurun. İstediğin şekilde biçimlendirin
ızgara da veya bir miktar sıvı yağ eklenmiş teflon tavada pişirin

** Yoğurma işlemi sırasında ellerinizi ıslatın elinize yapışmasını önlemiş olusunuz, aynı işlemi köftelerinize şekil verirken de yapmanızı tavsiye ederim.

*** Köftelik kıyma aldığınız zaman köftelerinizi yapıp buzdolabı poşetine sıra ile yerleştirerek dondurucunuzda da saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder