29.07.2012

TAVUK BAGET... közlenmiş patlıcan ile birlikte güveçte

Sky360 Tv. kanalında Şef Batuhan dan izlediğim güzel bir tarif. Ufak tefek değişikliklerle....


MALZEMELER:


6 adet tavuk baget
3 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı teriyaki sos
1 çay kaşığı tobacco sos (acisso) (acı seviyorsanız)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı z.yağ

1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri



YAPILIŞI :
Tavuk bagetleri güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alın. İçine dörde böldüğünüz bir soğanı, doğramış olduğunuz havucu ilave edin. Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyin, bir çay kaşığı tuzu da ilave ederek haşlayın. Çatalınız rahat batacak şekilde olana kadar haşlamaya devam edin.

Haşlama işlemi bitince bagetlerin varsa üzerindeki tavuk derilerini ayıklayın. Fırına girebilecek bir tepsiye yerleştirin. Bir çorba kaşığı teriyaki sos, bir miktar tuz, bir miktar karabiber, kekik ve köriyi,  iki-üç kaşık tavuk suyu ve bir miktar da z.yağ ekleyerek fırında üzeri pembeleşene kadar kızartın.


Patlıcanları ve biberleri közleyin. Çabuk soyulması için üzerine birazcık tuz birazcık z.yağ ekleyin ılınınca güzelce ayıklayıp doğrayın. 


Güveç kabınızın dibine birazcık yap ilave ederek fırınınızda ısıtın. Isıttığınız güveç kabının dibini azıcık tekrar yağlayın. Ayıklamış ve doğramış olduğunuz patlıcan ve biberleri güvecin dibine yerleştirin. Sarımsakları dövüp ilave edin azıcık tuz ve karabiber ekleyin.


Fırınlamış olduğunuz tavuk bagetlerini Güvecin kenarlarına yerleştirin. Bagetlerin üzerine, teriyaki sos, tobacco sos, tuz, karabiber ilave edin, azıcık z.yağını, tavuk ve patlıcanların üzerine ekleyin. Tavuk suyundan bir kaşık ilave edin ve 10 dakika kadar fırınlayın.


Arzu ederseniz kepek veya çavdar ekmeğini ince ince dilimleyerek kızartın, yemeğinizin yanında servis yapın.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder