21.10.2013

KABAK DOLMASI

MALZEMELER :
4 adet kabak
125 gr. kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı katı yağ (becel)
1 miktar dere otu (kabağa çok yakışıyor seviyorsanız ekleyin :) )
tuz, karabiber (miktarı tercihinize bağlı)
1 diş sarımsak.
Yoğurt.

YAPILIŞI :
*** Tuz ve karabiber ölçüsü size kalmış genelde 1 kilo için 1 çay kaşığı olarak kullanılır.

Kabakların üzerini kazıyıp güzelce yıkayalım, ortadan ikiye bölüp içlerini kabak oyacağı veya ince uçlu bir bıçak yardımıyla oyalım. Su dolu bir kase içine birazcık tuz ekleyip kabakları içine koyalım.

Çukur bir kap içine pirinçlerimizi ekleyelim ve yıkayalım. Kıymamızı,  yağımızı, salçamızı, soğanımızı isterseniz ince kıyılmış dere otunu ve azıcık tuz, karabiber ekleyelim,  güzelce yoğuralım.

Hazırlamış olduğumuz kabağımızdan bir tane alıp içine birazcık tuz ve karabiber ekleyip harcımızdan da  bir tatlı kaşığı yardımıyla alıp  içini dolduralım. Bu işlemi tüm kabaklar için yapalım. Bir tencereye güzelce dik şekilde yerleştirelim. Sarımsağımızı soyup tencerenin içine koyalım. Seviyorsanız üzerine rendelenmiş domates ekleyebilirsiniz.
Tencerenin yarısına kadar kaynamış su ekleyip güzelce pişirelim.

** Yemeğinizin suyunu takip edin, çok koyarsanız dolmaların içinden pirinçler çıkabilir. Suyunu çektikçe azar azar kaynamış su eklemekte fayda var.

** Pişip pişmediğini anlamak için kabağınıza çatal batırıp kontrol edebilirsiniz ve bir çay kaşığı yardımıyla harcın tadına bakabilirsiniz.

Servis yaparken yanına yoğurt ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder