28.06.2015

DOMATES ÇORBASI... EV YAPIMI

Knor'un çorbalarını beğenirim ve acil durumlarda  ara sırada olsa kullanırım. 
Bu tarif kendi tarifim ev yapımı domates çorbası yaz mevsiminde iftar sofralarında, akşam yemeklerinde afiyetle yenilebilecek bir lezzette.

MALZEMELER :

  • 5 adet domates (büyük boy)
  • 2,5 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (veya domates püresi )
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Kaşar
  • Yağ, tuz, karabiber, nane (yarım çay kaşığı)
YAPILIŞI : 

Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin ( rendeleyerek de yapabilirsiniz). . tenceremize yağımızı ve unumuzu ekleyip kısık ateşte iyice ezerek, karıştırarak kavuruyoruz. Hafif pembe renk olunca salçayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.. Domateslerimizi de ekliyoruz ve biraz karıştırıyoruz.. Suyu ve sütü  de ekleyip ocağı açıyoruz kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz. Topaklanma olmaması için iyice karıştırın.Tuz ve karabiberi ve naneyi ekleyip (nane ve karabiber tercihe bağlı) kaynamaya başlayınca 3 dk daha kaynatıp ateşten alıyoruz.

*Kıvamı koyu olmuşsa az miktarda sıcak su ekleyip 1-2 dk. kaynatabilirsiniz.

**(çorbanızda topaklanma olduysa, domates çekirdekleri kalmışsa bir tel süzgeç yardımıyla süzerek çorbanızı başka bir tencereye aktara bilirsiniz bu işlemi nane eklemeden önce yapmalısınız )

Servis yaparken çorba kaselerine aldığınız domates çorbasının üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini üstüne ekliyoruz. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder