4.04.2022

ET SOTE... 2 Fırında... Mantarlı, kaşar peynirli.



Misafirleriniz, özel günleriniz hatta kendiniz için deneyin bence :) 


MALZEMELER :

1/2 Kg. Kuzu kuşbaşı (veya dana)
3 Adet Domates (rendelenmiş)
2 Adet Sivri Biber (küçük parçalar halinde doğranmış)

1 Mantar ( küçük boy kavanoz)
1 150 gr. taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 Adet Soğan büyükçe ( rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 Yemek Kaşığı Ay çiçek yağı
1 Yemek kaşığı domates salçası (veya 2 yemek kaşığı domates püresi)
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Tuz
2 su bardağı sıcak su.


YAPILIŞI : 
Derince bir tavayı/tencereyi ocağa koyup içine sıvı yağı ilave edip 1 dk. kadar ısıtın. Soğan ve sarımsak ekleyip
3-4 dk. kavurun, eti ilave edin, kimyon, kekik, karabiber, salça (domates püresi)  ekleyip güzelce karıştırın 10 dk. kadar karıştırarak pişirin. Mantarları, Domatesi, biberi  ilave edin güzelce karıştırın, tuzunu ilave edip  tencerenin ağzını kapatın bir süre domatesin suyu ile pişmesi sağlayın.


Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp 5 dk.kadar ısıtın. Tencerede pişirmiş olduğunuz et soteyi fırına girebilecek ve aynı zamanda servisde de kullanabileceğiniz bir kaba aktarın. Fırına verin, 5 dk kadar pişirin sonra rendelenmiş kaşar peynirinizi et sotenin üzerine güzelce serpiştirip 2 dk. kadar pişirin.

* Kuzu eti çabuk pişer tencereyi kontrol edin suyunu çekmişse ve pişmemişse 1 bardak su ekleyin, yine et pişmemişse 2. bardak suyu ilave edin.

** Kuzu eti yemem sevmem diyorsanız aynı yöntemle dana etinden yapabilirsiniz. Dana eti geç pişer kuzu eti kadar da lezzetli olmaz soteniz. Dana eti ile yapıyorsanız Domatesi, biberi, tuzu ekledikten sonra iki bardak suyu ilave edin. 

*** Bu tarifi Tefal Actifry ile de yapabilirsiniz.  Actifry 30 dk. ayarlayın tencerede pişiriyormuş gibi aynı şekilde yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder