4.10.2021

BALIK YEMEKLERİ....PALAMUT BUĞLAMA (Fırında)


Balıkçımdan öğrendiğim, severek yediğim tarifi sizlerle paylaşacağım.
Bu tarifi tüm buğulama yapacağınız balıklar için kullanabilirsiniz.

MALZEMELER : 

2 adet Palamut ( yuvarlak doğranmış)
1 büyük boy kuru soğan
2 büyük domates
1/2 paket domates püresi (yoksa 1 çorba kaşığı domates salçası)

1/2 maydanoz
1/2 yeşil soğan
1-2 diş sarımsak

1/2 limon suyu
1 adet limon
3 tane sivri veya çarliston biber
1/2 çay bardağı ay çiçek yağı
Tuz, karabiber

arzu ederseniz pul biber.



YAPILIŞI :

Balıkları  güzelce ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra bir kap içinde tuzlu soğuk suda bekletin.
Bir tavaya sıvı yağı ekleyip  arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. 1 büyük domatesi küp küp doğrayın , 2 adet  sivri biberi ve sarımsağı  ince ince doğrayın tavanın içerisine ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Bir miktar baharatı, limon suyunu, domates püresini veya salçayı ekleyin. 2 dk. daha pişirin. Bir miktar maydanoz (tamamı değil) yeşil soğanı ince ince kıyıp tavaya ilave edin 1 dakika tüm malzemelerle birleşene kadar karıştırın. Ocağınızı kapatın.

Bir fırın kabının içine  hazırlamış olduğunuz malzemeleri güzelce yayın. Balıkları süzgeçle süzüp malzemelerin üzerine itinayla yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Bir domatesi, limonu halka halka doğrayın balıkların üzerine ekleyin. Sivri biberi uzun şeritler halinde doğrayıp ekleyin üzerine azıcık sıvı yağ gezdirin, 200 gr kadar (büyük boy çay bardağı) sıcak su ilave edip fırına yerleştirin.  Pişirme süresini fırınınıza göre belirleyin. (Yaklaşık olarak turbo ayarda 20 dk. kadar.)

Piştikten sonra kalan maydanozla üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder