12.09.2015

PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR....Palamut tava (fırında)

Palamut yemenin tam zamanı. Balığı da çok severim..Epeyce bollaştı fiyatı da ucuzlamaya başladı. Tam yağlandı mı bilemiyorum alırken balıkçılara sormak lazım :)

Palamut'u ızgara olarak sevenler olsa da ben tava olarak seviyorum. Kızartma mideme dokunuyor bunun için kendimce kızartma tadında bir pişirme yöntemi geliştirdim. Umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER :
2 tane Palamut
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ. (tercihe bağlı)
yeterli miktarda un (arzu ederseniz mısır unu da olabilir).

YAPILIŞI :

Balıkçıda temizletip halka halka doğrattığınız Palamut balıklarını bir kap içerisinde bol su içinde bir süre bekletin. Sonra güzelce yıkayın su temiz bir hal alana kadar. Bir kap içine 1 tatlı kaşığı tuz koyun üzerini su ile doldurun balıkları içine koyup 10-15 dakika kadar bekletin ve süzün.

Suyu iyice süzülen balıkların üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağı ilave edip güzelce karıştırın. Bir naylon poşet içine göz kararı yeterli miktarda un koyup balıkları da ekleyip güzelce unlayın (un az gelirse ilave edin) veya bir tabağa un koyup balıkları tek tek de unlaya bilirisiniz.

Fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serip unlanmış olan Palamutları tepsiye sıralayın. Fırınınızı turbo ayara alıp 250 derecede iyice kızarana kadar pişirin. ( fırında turbo ayar yoksa alt/üst ısıtıcılarla pişirebilirsiniz...

Roka salatası ve soğanla servis yapın...

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder