domates sosu hazırlayayım.
MALZEMELER :
Domates
bir miktar sıvı yağ
bir miktar tuz.
YAPILIŞI :
1- Domatesleri kışın sos olarak kullanacaksanız güzelce yıkadıktan sonra rondodan (rendeleyip) geçirip bir tencere içinde güzelce kaynatın üzerinde köpük oluşunca köpükleri alın
bir süre daha kaynatıp ocağı söndürün. Soğuduktan sonra azar azar tuz ekleyin (kaç kilodan yapacaksanız tuz oranını ona göre ayarlayın.) 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
**Tuz tam kıvamında olmalı az olursa çabuk bozulur.
Temiz kavanozlara doldurup hızlı bir şekilde kapağını sıkıca kapatın (hava almamasına dikkat edin.) ters çevirip koyduğunu kavanozları 24 saat yerinden oynatmayın. Daha sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.
VEYA
Ağzı kilitli buz dolabı poşetlerine koyup havasını alıp sıkıca kilidini kapatıp dondurucuda saklayın.
*** Rondodan geçirmem ben doğrarım diyorsanız kabuklarını soymanızı öneririm.
*** Arzu edenler sivri biber, vb. biberler ekleyebilirler.
*** Arzu edenler sivri biber, vb. biberler ekleyebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder