9.01.2016

Fırında Tekir/Barbun balığı


Kendi buluşum değişik bir tarif. Balık severim ama evim balık kokmasın, kızartma ağır oluyor, kokusu evden çıkmıyor diyorsanız mutlaka denemelisiniz.. Kızartma tadında bir lezzet.

MALZEMELER :

1 Kilo tekir/barbun (temizlenmiş güzelce yıkanmış)
3-4 tane yeşil soğan ( ayıklanıp, yıkanıp ince ince doğranmış)
bir miktar maydanoz (ayıklanıp, yıkanıp ince ince doğranmış) 
1/2 limon ( ince ince dilimlenmiş
4-5 tane çeri domates. (dört parçaya bölünmüş
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı

YAPILIŞI : 

Temizlenmiş güzelce yıkanmış olan balıkları tel süzgeçte süzün, kağıt havlu ile kalan suyunu alın.
Fırın tepsisi veya fırına girecek bir tepsiyi sıvı yağ ile güzelce yağlayın. Balıkları tepsiye dizin üzerine, yeşil soğan, maydanoz, dilimlenmiş domates, ince dilimlenmiş limonları, tuz ve karabiber ilave edin.

220 derceye ayarlanmış turbo fırında 25-30 dk. kadar pişirin (fırınınızın turbo ayarı yoksa alt/üst olarak ayarlayabilirsiniz.)

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder