2.05.2016

PATLICAN-BİBER-KABAK KIZARTMASI.... FIRINDA



Güzel soslu kızartmaları kim sevmez ben çok severim mesela :)  Kızartma sağlığa zararlı, çok yağ çekiyor, mideyi yoruyor kilo yapıyor diye düşünenlerdenseniz bu tarifimi deneyin derim.

MALZEMELER :
500 gr  kilo patlıcan
250 gr sivri veya çarliston biber (bütün veya doğranmış)
250 gr. kabak
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı.
bir miktar tuz.

SOSU : 
500 gr. domates (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
* arzu ederseniz karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.


YAPILIŞI :

Malzemeleri önce güzelce yıkayın. Patlıcanları ister alacalı isterseniz tamamen soyup istediğiniz şekli vererek doğrayın tuzlu su içinde acısı çıkana kadar bekletin. Biberleri ayıklayıp doğrayın, kabakları da aynı şekilde ayrı bir kapta tuzlu  su içinde bir süre bekletin.
Malzemeleri süzüp, kağıt peçete ile kurulayalım derin bir kase içine alıp bir miktar tuz 2 çorba kaşığı
yağ ekleyip güzelce karıştıralım, fırın tepsisine veya fırına girebilecek bir kap içine yağlı kağıt serip
150 derece fırında kızartalım. Yaklaşık 25 dakika civarı pişirelim. (15 dakika sonra fırını açıp malzemeleri karıştıralım.)

Bir tencere içinde sosu hazırlayıp güzelce pişirelim damak tadınıza göre tadını tuzunu ayarlamayı unutmayın :) fırında pişmiş olan malzemelerimizi tencerenin içine ilave edip iki kez karıştırdıktan sonra ocağı söndürelim. Ilık hale gelince servis tabağına alıp sosu ilave edelim sebzeleri ezmeden karıştıralım... 

Afiyet olsun..

Not : her fırının ısısı ve pişirme derecesi farklıdır bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın

** Domates sos yerine yoğurtlu soslar da kullana bilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder