1.12.2019

BALKABAKLI PASTA


İnstagram da görüp beğendiğim tarifleri harmanlayarak kendi kendime göre uyarladığım bir tarif.. Arkadaşlarım çok beğendi umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler:
Muhallebisi için;

-1 litre süt
-3,5 kahve fincanı un
-1 paket labne
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket vanilin

Tabanı için:

-2 paket kremasız, yulaflı bisküvi ve burçak
-125 gram tereyağ
-1 tatlı kaşığı tarçın

Balkabağı püresi için;

-1 kilo soyup dilimlenmiş balkabağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su
Servis edeceğin zaman
Tahin ve dövülmüş cevizle süsle



Yapılışı :

-1 kilo balkabağını soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz balkabaklarını tencereye alın şekeri ve suyunu ilave edip yaklaşık 20-25 dk suyunu çekene kadar pişirin.
bir çatal yardımıyla püre hale getirin soğumaya bırakın.

bisküvileri rondodan geçirin un haline getirin.
-Erittiğiniz tereyağını tarçını  da karışıma ekleyin, güzelce karıştırın kelepçeli kek kalıbının içini streç veya temiz bir poşetle kaplayıp bisküvili tabanı içine yerleştirin elinizi ıslatarak sıkıca bastırıp düz bir zemin elde edin buzdolabında iki saat bekletin.

-Muhallebisi için vanilya  ve labne hariç malzemeleri bir tencereye alın ve 15-20 dakika kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ocağı kapatıp labne ve vanilyayı  ekleyip iyice karıştırın karıştırmaya devam ederek ılık hale getirin.
Bisküvili tabanın üzerine ekleyin.

Buzdolabında iyice sertleşene kadar bekletin  daha sonra balkabağını ilave edin. Bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Servisten önce tahin ve cevizle süsleyin afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder