21.07.2023

ROKOKO.... Buzlu pasta

Yaz akşamları için ideal bir tatlı ....



Rokoko
Malzemeler: 
1-3 paket kakolu bisküvi (500gr) 
2-2 paket krem şanti
3-1,5 (klasik)su bardağı süt 
4-1 çay bardağı rondoda çekilmiş fındık
5-1 su bardağı çikolata parçacıkları
6- 2 çorba kaşığı kakao 
(veya hazır çikolata sos)
7-1 çay kaşığı tereyağ
8-1 tatlı kaşığı toz şeker)



Yapılışı : 
-Derin bir kase içinde krem şantiyi sütle iyice çırpın. -Bisküvileri elinizle küçük parçacıklar halinde kırıp krem şanti içine ilave edin. 
-Fındık ve çikolatayı ilave edip güzelce karıştırın. 
Yuvarlak bir cam kase içini streçle (temiz bir naylon da olur) kaplayın hazılamış olduğunuz karışımı içine dökün. Buzdolabının buzluk bölümünde 2-3saat bekletin. (iki saat sonra kontrol edin tam olarak donmuşsa dondurucudan çıkarıp alt rafa alın)
** akşam yapıp ertesi gün 
** sabah yapıp öğleden sonra yiyebilirsiniz. 
Buzluktan çıkarınca kaseyi ters çevirip servis tabağına alın. 
Buz dolanının içine koyun. 

Kakao sos:
2 çorba kaşığı kakao ve şekeri  küçük bir tencere içinde üzerine yavaş yavaş su ekleyerek karıştırın (çok sulu olmasın) ocakta  karıştırarak pişirin tereyağını ilave edin yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edin. 
Ocağı kapatıp  karıştırarak  soğutun (kabuklanmasın) servis zamanı Rokoko’nun üzerine döküp servis yapın.. 
veya hazı çikolata sos da kullanabilirsiniz. 

Not: Arzu ederseniz servis zamanı üzerine çikolata rendeleyebilir veya hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder