1 kg. Kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
100 gr. dövülmüş ceviz,
2/3 diş sarımsak dövülmüş
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı pul kırmızı biber (acı sevenler)
bir miktar karabiber,
bir miktar tuz.
YAPILIŞI :
Kırmızı biberleri güzelce yıkayıp, saplarını, çekirdeklerini ayıklayıp rondodan geçirin.
Bir tencere içine alıp ocağın üzerinde biberler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde zeytinyağını ekleyip 1-2 dk. karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tencereyi ocaktan alıp biberler soğuduktan sonra, diğer malzemeleri ilave edip güzelce karıştırın.
(uz ve karabiber, sarımsağın ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayın.) Servis tabağına alıp üzerine sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.
NOT : Malzeme miktarlarını orantılı bir şekilde arttırıp daha fazla miktarda yapıp küçük kavanozlarda üzerine zeytinyağ ilavesiyle buz dolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder