20.07.2023

FIRINDA PATATES

Kabul günlerinizde, et yemeklerinizin yanında veya sadece salata ile bir öğün yemeği olarak servis yapabileceğiniz bir lezzet. Tarif tamamen benim uydurmam olup ailem ve çocuklarım tarafından oldukça beğenilir. Deneyin bakalım beğenecek misiniz?.

MALZEMELER :
1 kilo patates
tuz.
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
SOS :
1 çorba kaşığı un, 
1 tatlı kaşığı tere yağ
1 su bardağı süt (soğuk)
yarım su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber. (damak tadınıza göre ayarlayın)

ÜZERİ İÇİN
250 gr yoğurt.
2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı taşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber.

1/2 kuru nane.


YAPILIŞI :
Patatesleri soyup küp küp doğrayın içine tuz ekleyip az diri kalacak şekilde haşlayın. Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Bir tencerede sosu hazırlayalım, tere yağını ve unu koyup hafif pembe olana kadar kavuralım, azar azar önce sütü sonra suyu ekleyelim tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocağı söndürelim.
Haşlanmış olan patatesleri içine ilave edip güzelce karıştıralım. Rendelenmiş kaşar peynirinden bir çorba kaşığı ayırıp kalanını ilave edelim iki tur karıştıralım.
Fırına girebilecek aynı zamanda serviste de kullanabileceğimiz bir kaba güzelce yerleştirelim. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika pişirelim. Fırını kapatıp ayırmış olduğumuz kaşar peynirini üzerine serpiştirelim. Fırının ısısı ile erimeye bırakalım. 5 dk. sonra fırından alabilirsiniz.

Üzeri için yoğurt ve sarımsağı iyice karıştırıp  bir sos kabına alı. Tere yağ ve sıvı yağı ufak bir kapta eritin ocağı söndürün içine pul biberi ekleyin. Bunları ayrı sos kaplarında servis edebilirsiniz arzu eden kendi tabağına alır veya fırınlanmış patateslerin üzerine önce yoğurtlu karışımı sonra pul biberli sosu ekleyip azıcık kuru nane serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder