Ayrıca C vitamini yönünden çok zengin bir bitkidir. Kırmızı lahana salatasını
önceden hazırlayıp buzdolabınızda hazır bulundurabilirsiniz veya yoğurtlu mayonezli meze yapabilirsiniz.
Kırmızı lahana için iki tarif
1 limon suyu3 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı (yeterli miktarda tuz)
üzeri için Sızma Zeytinyağı (yağsız da çok lezzetli oluyor)
2-MALZEMELER:
1- YAPILIŞI:
Kırmızı lahanayı üsteki bozuk ve sert kabuklarını attıktan sonra iyice yıkayın
ister elinizde, isterseniz Rondo ile ince ince kıyın.
Lahananın büyüklüğüne göre bir kase içinde, bir miktar tuz , bir miktar limon suyu ( 1 adet), bir miktar sirkeyi iyice karıştırın. İnce ince kıymış olduğunuz kırmızı lahanaya iyice yedirin. Sos ayarını damak tadınıza göre yapmanız için limon suyu, sirke ölçüsüne sabit kalmayın kendinize göre ayarlayabilirsiniz. (Tuz ayarı tam yerinde olmalı az olursa çabuk tüketmeniz gerekir.)
Bu şekilde hazırladığınız kırmızı lahana salatasını kapaklı derince bir cam kase veya cam kavanoz içinde bir gün bekletin ve kullanmaya başlayın. Bir hafta süre ile buzdolabınızda hazır olarak bekletebilir gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
** salatanızın tuzu tam kararında olmalı tuzsuz olursa bozulma ihtimali olabilir.
** Z.yağı buzdolabında donduğu için ben z.yağını servis yapacağım zaman üzerine eklemeyi tercih ediyorum.
İKİNCİ TARİFİMİZ (2.malzemeler)
1- MALZEMELER:
1 adet kırmızı lahana ORTA BOY1 limon suyu3 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çay kaşığı (yeterli miktarda tuz)
üzeri için Sızma Zeytinyağı (yağsız da çok lezzetli oluyor)
2-MALZEMELER:
1 adet küçük boy kırmızı lahana
1 su bardağı tava yoğurdu (yoğurt sulu olmamalı)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı tava yoğurdu (yoğurt sulu olmamalı)
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak dövülmüş
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
1- YAPILIŞI:
Kırmızı lahanayı üsteki bozuk ve sert kabuklarını attıktan sonra iyice yıkayın
ister elinizde, isterseniz Rondo ile ince ince kıyın.
Lahananın büyüklüğüne göre bir kase içinde, bir miktar tuz , bir miktar limon suyu ( 1 adet), bir miktar sirkeyi iyice karıştırın. İnce ince kıymış olduğunuz kırmızı lahanaya iyice yedirin. Sos ayarını damak tadınıza göre yapmanız için limon suyu, sirke ölçüsüne sabit kalmayın kendinize göre ayarlayabilirsiniz. (Tuz ayarı tam yerinde olmalı az olursa çabuk tüketmeniz gerekir.)
Bu şekilde hazırladığınız kırmızı lahana salatasını kapaklı derince bir cam kase veya cam kavanoz içinde bir gün bekletin ve kullanmaya başlayın. Bir hafta süre ile buzdolabınızda hazır olarak bekletebilir gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
** salatanızın tuzu tam kararında olmalı tuzsuz olursa bozulma ihtimali olabilir.
** Z.yağı buzdolabında donduğu için ben z.yağını servis yapacağım zaman üzerine eklemeyi tercih ediyorum.
İKİNCİ TARİFİMİZ (2.malzemeler)
2-YAPILIŞI
*** Ne yaparsanız yapın yaptığınız yemek ve salataların sosunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Ondan lezzetlisi yoktur:))
Derin bir kaseye yoğurt, sarımsak ve mayonezi koyup karıştırın. Kırmızı lahanayı ayrı bir kase içine rendeleyin az miktar tuz ile ovalayıp yumuşatın yoğurtlu karışıma ilave edip iyice karıştırın tuzu yeterli değilse tuz ilave edip tekrar karıştırın servis tabağına alıp üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder