4.03.2014

ÇİN BÖREĞİ....Sebzeli Börek

Çin böreğinin çok değişik tarifleri mevcut. Bu tarifi kendi damak tadıma göre ben uydurdum. Deneyin bakalım beğenecek misiniz?

MALZEMELER :

3 yufka
2 tane incecik rendelenmiş havuç
300 gr. beyaz lahana (orta boy lahananın 4/1)
Soya filizi 1 paket (bulabilirseniz)
1 orta boy rendelenmiş soğan.
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı toz şeker
bir miktar karabiber (isteğinize bağlı)
1 minik diş sarımsak.

YAPILIŞI :
Lahanaları ince ince doğrayın, Bir tavaya 1 çorba kaşığı ay çiçek yağı koyun.  ocağı yakın :)
Lahanaları içine ekleyin bir kaç kez karıştırın tavanın kapağını kapatın lahanalar yumşamaya başlayınca soğanı, havuçları, soya filizini ekleyin iyice karıştırın. Baharatları ekleyin. Soya sosunu ekleyin tekrar karıştırın, lezzetler birbirine karışsın. 5 dakika daha pişirin (yağını çekti yanacak bunlar diye düşündüğünüzde içine yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.)
Ocağı söndürün soğumaya bırakın.
Yufkayı önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye katlayın geniş bir üçgen elde edeceksiniz sonra üçgenin tam ortasından keserek daha küçük üçgenler haline getirin.

Bir kaseye sıvı yağınızı koyun. Yumurta fırçası yardımıyla az miktarda yağ sürün. Yufkanın alt kısmından bir kat katlayın. Hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı alıp katladığınız yufkanın tam ortasına koyun, kaşık yardımıyla harcınızı yayın (kenarlarında ikişer parmak boşluk kalsın).
Kenarlarda kalan boşlukları harçlı bölümün üzerine katlayın. Enli bir şekilde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların tamamını bitirdiğinizde yumurta sarısını iki çorba kaşığı su ile inceltip böreklerinizin üzerine sürün ve 200 derecelik ısıtılmış bir fırında pişirin.

*** Arzu ederseniz yumurta sarısı ve galeta ununa bulayabilirsiniz.
*** Ben kızartma seviyorum diyorsanız kızartabilirsiniz.

Servis sırasında yanında soya sosu ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

NOT : Beyaz lahana dolması yaptığımızda kalan lahana parçalarını incecik kıyarak dipfriz de saklarsak bu börek için kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder