22.10.2013

PİRİNÇ PİLAVI

Ben makarnacıyım. Pilav çok fazla ilgi alanıma girmiyor. Ancak bazı yemeklerin yanında yemeyi de çok severim. Mesela kuru fasulye, nohut, bezelye...

Benim pilavım pratik ve kolaydır önceden su da falan bekletmem, tadı da fena olmuyor hani :)

MALZEMELER :
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı arpa veya tel şehriye.
1 yemek kaşığı tereyağ
azıcık ayçiçek yağı.
1 çimdik toz şeker
2 damla limon
Domatesli yapacaksanız
1 su bardağı rendelenmiş domates.


YAPILIŞI :

Pirinçleri güzelce yıkayalım unu iyice aksın. Tel süzgeç yardımıyla süzelim.
Tereyağımızı azıcık ayçiçek yağını pilav tenceremize koyalım, şehriyemizi ekleyelim ve kavuralım rengine siz karar verin.
Pirinçimizi ekleyelim, tuz, şeker ve limonu ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım pirinçler parlak olsun.

*** Domatesli yapacaksanız hazırlamış olduğunuz domates rendesini de ekleyip (domates suyunu pirinçler çekene kadar)  öyle kavurun.

*** Et veya tavuk suyunuz varsa ekleyebilirsiniz.

2 su bardağı suyumuzu ekleyip karıştıralım kaynamaya başlayınca ocağımızı iyice kısalım, en kısık ateşte pişirelim. Suyunu tamamen çekince kapağını açıp tencerenin üzerine selpak (kağıt) peçete yaylım ve kapağını sıkıca kapatalım. 15-20 dakika kadar kendi halinde demlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder