Çok faydalı olan Yer elmasını bazılarımız sevmez, hatta tadını bile bilmezler, sevmiyorum demeyin
mutlaka bir kez deneyin :)
Yer elması alırken küçük boylarını seçerek alırım hiç kesmeden soyar ve kullanırım. Büyük boylarından almak isterseniz istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
MALZEMELER :
1 kg. yer elması
2 tane orta boy havuç (doğranmış
1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
1 ad limon suyu
1 veya 2 adet kesme şeker.
1 çorba kaşığı pirinç ( arzu edilirse)
tuz,
YAPILIŞI :
Yer elmalarını güzelce yıkayın, bir kap içine su koyun yarım limon suyu ekleyin elma soyar gibi soyduğunuz yer elmalarını limonlu suyun içine koyun. (kararmaması için)
Bir tencereye sıvı yağınızı ekleyin, Soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ilave edip iki dk. kadar kavurun. Tuz ve şekeri ekleyip üzerini dört parmak geçecek kadar
sıcak su ekleyerek havuçları bir miktar pişirin.
Havuçlar orta pişmiş kıvama gelince yer elmalarını, yarım limon suyunu, pirincinizi ekleyip bir miktar daha sıcak su ekleyerek 15-20 dk. pişirin. (arzu edenler dere otu da ekleyebilirler)
Yemeğinizi ayçiçek yağı ile yaptıysanız ocağı söndürünce bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı eklemenizi öneririm
Pişirdiğiniz tencere de soğuttuktan sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. :)
mutlaka bir kez deneyin :)
Yer elması alırken küçük boylarını seçerek alırım hiç kesmeden soyar ve kullanırım. Büyük boylarından almak isterseniz istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
MALZEMELER :
1 kg. yer elması
2 tane orta boy havuç (doğranmış
1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
1 ad limon suyu
1 veya 2 adet kesme şeker.
1 çorba kaşığı pirinç ( arzu edilirse)
tuz,
YAPILIŞI :
Yer elmalarını güzelce yıkayın, bir kap içine su koyun yarım limon suyu ekleyin elma soyar gibi soyduğunuz yer elmalarını limonlu suyun içine koyun. (kararmaması için)
Bir tencereye sıvı yağınızı ekleyin, Soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ilave edip iki dk. kadar kavurun. Tuz ve şekeri ekleyip üzerini dört parmak geçecek kadar
sıcak su ekleyerek havuçları bir miktar pişirin.
Havuçlar orta pişmiş kıvama gelince yer elmalarını, yarım limon suyunu, pirincinizi ekleyip bir miktar daha sıcak su ekleyerek 15-20 dk. pişirin. (arzu edenler dere otu da ekleyebilirler)
Yemeğinizi ayçiçek yağı ile yaptıysanız ocağı söndürünce bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı eklemenizi öneririm
Pişirdiğiniz tencere de soğuttuktan sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder