6.02.2015

FIRINDA SEBZELİ TUZLU KEK/BÖREK....

İster çay sofralarınızda, ister et yemeklerinizin yanında afiyetle yiyebileceğiniz bir kek/börek...
Vejetaryenler içinde ideal olan bu tarifi seveceğinizi umuyorum şimdiden afiyet olsun :).

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar rendesi
    Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
  • 2 adet orta boy havuç (iri rendelenecek)
  • 2 büyük boy  patates (iri rendelenecek)
  • 6-8 dal ince kıyılmış dereotu (arzuya göre)
  • 3-4 adet iri rendelenmiş kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar un

    YAPILIŞI :
Rendenin iri dişli tarafıyla patates, havuç ve kabakları rendeleyin. Teflon veya yapışmaz bir tavada bir tatlı kaşığı sıvı yağ, bir miktar tuz ve karabiber ekleyerek 5-6 dakika kavurun.

Ayrı bir kap içerisinde 2 yumurtayı ve yoğurdu güzelce çırpın, sıvı yağ ekleyip karıştırın,  bir paket kabartma tozunu ve 1 su bardağı unu ekleyin iyice çırpın arzu ederseniz birazcık karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz ince kıyılmış dereotunu, beyaz peyniri ilave edip güzelce karıştırın. 

Sebzelerinizi bu karışımın içine ilave edin ve karıştırın bu harçla iyice özleşsin sebzeleri çok fazla ezmemeye dikkat....

Isıya dayanıklı fırına girebilecek bir kabın dibini katı yağ ile yağlayın. Hazırlamış olduğunuz malzemeyi kabınıza yerleştirin üzerine rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini ilave edin fırınınızı alttan yakarak pişirin. (içi de güzelce pişsin)

Not... Robotunuz varsa iri rende dişlisi ile sebzelerinizi rendeleye bilirsiniz.
tuz ve baharat oranlarını ve çeşitlerini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder