28.12.2023

ET SOTE

Lezzeti güzel, yapması kolay :)

MALZEMELER :

1/2 Kg. Kuzu kuşbaşı (veya dana)
3 Adet Domates (rendelenmiş)
2 Adet Sivri Biber (küçük parçalar halinde doğranmış)
1 Adet Soğan büyükçe ( rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 Yemek Kaşığı Ay çiçek yağı
1 Yemek kaşığı domates salçası (veya 2 yemek kaşığı domates püresi)
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Tuz
2 su bardağı sıcak su.


YAPILIŞI : 
Derince bir tavayı/tencereyi ocağa koyup içine sıvı yağı ilave edip 1 dk. kadar ısıtın. Soğan ve sarımsak ekleyip
3-4 dk. kavurun, eti ilave edin, kimyon, kekik, karabiber, salça (domates püresi)  ekleyip güzelce karıştırın 10 dk. kadar karıştırarak pişirin. Domatesi, biberi ilave edin güzelce karıştırın, tuzunu ilave edip  tencerenin ağzını kapatın bir süre domatesin suyu ile pişmesi sağlayın.

* Kuzu eti çabuk pişer tencereyi kontrol edin suyunu çekmişse ve pişmemişse 1 bardak su ekleyin, yine et pişmemişse 2. bardak suyu ilave edin.

** Kuzu eti yemem sevmem diyorsanız aynı yöntemle dana etinden yapabilirsiniz. Dana eti geç pişer kuzu eti kadar da lezzetli olmaz soteniz. Dana eti ile yapıyorsanız Domatesi, biberi, tuzu ekledikten sonra iki bardak suyu ilave edin. 

*** Bu tarifi Tefal Actifry ile de yapabilirsiniz.  Actifry 30 dk. ayarlayın tencerede pişiriyormuş gibi aynı şekilde yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder