MALZEMELER :
2 su bardağı un
250 gr tereyağ ve becel (tamamı 250 gr. olacak)
1 pk. dolmalık fıstık.
(arzu ederseniz fıstık yerine iri çekilmiş ceviz kullanabilir, ceviz ile süsleye bilirsiniz)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
YAPILIŞI :
- Şeker, su ve sütü bir tencere içinde kaynatın soğumaya bırakın.
Derin bir tencere içine yağı ve fıstıkları koyup ocağınızı yakın 3-5 dakika kadar kavurun. Su bardağı ile ölçerek 2 bardak unu tencereye koyun koyu pembe renk alana kadar kavurun.
(Fıstıklar kavruluncaya kadar sürekli karıştırarak kısık ocakta ).
Kavurma işlemi tamamlanınca tarçını ekleyin, hazırlamış olduğunuz şerbeti ilave edin ve karıştırın 2 dk. sonra ocağı kapatın.Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk demlenmeye bırakın..
Demlenme işlemi bittikten sonra çorba kaşığı ile bir kaşık alıp servis tabağına yerleştirin veya
bir borcama dökün bastırarak güzelce yayın iyice soğuduktan sonra baklava dilimi/kare şeklinde keserek servis yapın.
** Şeker, su ve un ölçtüğünüz bardak aynı büyüklükte olmalı.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder