Çay saatinde, yemek öncesi, misafirleriniz geldiğinde atıştırmalıklar çok işimize yarar.
Çok sevebileceğimiz bir atıştırmalık tarifi..
MALZEMELER :
1 adet Baget ekmek
5 yemek kaşığı Labne peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2-3 dilim somon füme (tercihe bağlı)
5-10 tane çeri domates (ortadan ikiye bölünmüş)
5-10 tane siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş)
2 diş sarımsak (tercihe bağlı. dövülmüş)
1 çay kaşığı pul biber (tercihe bağlı)
az miktarda maydanoz yaprakları.
birazcık tuz ve karabiber
YAPILIŞI :
Bir kase içinde Labne peynir, süzme yoğurt, sarımsak, pul biber, karabiber ve tuzu güzelce karıştırın.
Baget ekmekleri dilimleyip önceden ısıtılmış fırında fırın tepsisine dizerek kızartın.Kızarma işlemi tamamlandıktan sonra fırını kapatın ekmeklerinizin üzerine hazırladığınız karışımı sürüp (somon füme tercih etmişseniz onları da yerleştirin)servis tabağına koyun çeri domates ve zeytinlerle uğur böceği görüntüsü elde edin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder