1.07.2015

GÜLLAÇ


Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Güllaç...

MALZEMELER :

10 tane, güllaç
250 gram, çeviz
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Nar taneleri veya mevsim meyveleri
Gül suyu (arzu ederseniz)
6 su bardağı (1,5 litre) süt

YAPILIŞI :
Orta boy bir tencereye süt ve şekeri ilave edelim vanilyayı ekleyelim ocağa koyalım kaynayana kadar karıştıralım şekerin erimesini sağlayalım. Kaynamaya başlayınca arzu ettiğiniz kadar gül suyunu ilave edelim karıştırıp ocağın altını kapatalım. (ben gül suyu ilave edilmiş güllaç yiyemediğim için ilave etmiyorum tercih sizin) ılınmaya bırakalım, 
 Cevizleri ince olacak şekilde robottan geçirelim. Sütlü şerbet ılınınca büyükçe bir servis tabağına veya fırın tepsisine güllaç yapraklarını tek tek alalım, önce bir kepçe süt şerbeti dökelim, sonra aralara ceviz serpiştirelim. Son güllaç yufkasına kadar bu işlemi uygulayalım. Kalan süt şerbetini güllacın üzerine dökelim en az iki saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra, istediğiniz şekillerde keserek servise sunabilirsiniz. Servis tabağına keserek aldığımız güllacın üzerine mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. dilerseniz Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder