MALZEMELER :
10 tane, güllaç
250 gram, çeviz
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Nar taneleri veya mevsim meyveleri
Gül suyu (arzu ederseniz)
YAPILIŞI :
Orta boy bir tencereye süt ve şekeri ilave
edelim vanilyayı ekleyelim ocağa koyalım kaynayana kadar karıştıralım şekerin erimesini
sağlayalım. Kaynamaya başlayınca arzu ettiğiniz kadar gül suyunu ilave edelim
karıştırıp ocağın altını kapatalım. (ben gül suyu ilave edilmiş güllaç yiyemediğim için ilave etmiyorum tercih sizin) ılınmaya bırakalım,
Cevizleri ince olacak şekilde robottan geçirelim. Sütlü şerbet ılınınca
büyükçe bir servis tabağına veya fırın tepsisine güllaç yapraklarını tek tek alalım, önce bir kepçe
süt şerbeti dökelim, sonra aralara ceviz serpiştirelim. Son güllaç yufkasına
kadar bu işlemi uygulayalım. Kalan süt şerbetini güllacın üzerine dökelim en az
iki saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra, istediğiniz şekillerde keserek servise sunabilirsiniz.
Servis tabağına keserek aldığımız güllacın üzerine mevsim meyveleri ile
süsleyebilirsiniz. dilerseniz Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder