21.11.2015

TERBİYELİ-ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


Nezle ve grip için birebir iyleştirici,  muhteşem bir tedavi edici çorba.
MALZEMELER :
1 parça tavuk eti (but, göğüs, kalça)
1 miktar Tel şehriye ( 1 litre suya 1 avuç )
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tereyağ.
tuz, karabiber.

YAPILIŞI :
1 parça tavuk iyice yıkanır. Bir tencereye 1 litre su ekleyerek iyice pişirilir. Pişen Tavuğu bir tabağa alarak soğutun. Soğuduktan sonra varsa derisini atın, istediğiniz irilikte tavuğu didikleyin.
(tenceredeki kaynamış tavuk suyunun üzeri pütürüklü ise tel süzgeç yardımıyla süzerek temiz bir tencereye aktarabilirsiniz.)

Ocağın üzerinde kaynamakta olan tavuk suyunun içine, bir avuç tel şehriye ve didiklenmiş tavukları ekleyip karıştırın (şehriyeler topaklanmasın). Arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ve tereyağını ekleyip 5 dakika pişirip,  ocağı kapatın.

Bir kase içinde yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın, üzerine sıkılmış limon suyunu ekleyin bir kaşıkta çorbanın suyundan alın tekrar 2-3 dk. kadar tekrar çırpıp çorbanın terbiyesini hazır edin.

Ilınmış olan çorbanıza azar azar ilave edin güzelce karıştırın.
** iyice çırpmadığınız konusunda tereddüdünüz varsa tel süzgeç ile süzerek çorbanıza ekleyin.
** Çorba sıcak olursa terbiye kesilir.

Ekşiliğ sizce az olmuşsa limon ilavesi yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder