Prof.Dr. Canan Karatay hocanın dediği gibi ekmek yerine lavaş yemeğe karar verenler için EV
yapımı Lavaş tarifi... hem ucuz, hem sağlıklı denemenizde fayda var derim :)
MALZEMELER :
YAPILIŞI :
- Elenmiş un yoğurma kabına koyulup ortasını çukur yapılır 2 su bardağı su azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamur bir poşetin içerisine hava almayacak şekilde koyulur buzdolabına kaldırılır buzdolabında hamur 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur buzdolabından alınarak normal ortamda 5 dakika bekletilir.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır mermerin altı unlanır bezenin üzerine de 1 kaşık kadar un koyulur ve hamur oklava ile ileri geri hareketlerle açılır yapışıyorsa unlanır hamurun büyüklüğü pasta tabağı kadar olmalıdır.
- Teflon tava iyice ısıtılır içine açtığımız lavaş koyulur ve arkalı önlü yakmadan pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder