Yapılışı kolay, uzun süre bayatlamayan elimizin altında her an bulanabilecek kurabiye tarifi…
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya fındık
1 pk katı yağ
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ (normal çay bardağı)
1 çay bardağı şeker (tadına bakın az ise biraz daha ekleme yapabilirsiniz.
alabildiğince un (unu eleyerek koyarsanız daha güzel oluyor).
Tüm malzemeleri derice bir kapta karıştırın iyice yoğurun çok sert olmayan bir karışım elde etmeniz gerekir. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin elinizle arzu ettiğiniz şekli verin ( varsa kurabiye kalıplarından kullanabilirsiniz. ) fırın tepsinize yerleştirin. Ben kendi fırınımda turbo ayarda 15-20 dk 220 derecede çabucak pişirebiliyorum. Hafif kahverengi olmaya başladığında fırını kapatın bir süre fırının sıcaklığında bekletin.
** hepimizin evlerinde kullandığı bardaklar birbirinden çok farklı, en doğrusu kendi ölçünüzü ayarlamanız.
yağ ölçüsü sabit, fındık, şeker ve un ölçüsünde kendiniz ayarlama yapabilirsiniz ve hamurun çok katı olmamasına dikkat ediniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder