8.09.2012

Kuzu şiş... Lavaş




Sizler sever misiniz bilemem de ben çok severim yanında lavaş da olursa süper olur...

Kuzu Şiş
MALZEMELER:

1/2 kg. kuzu şişlik et
2 adet domates
3-4 adet sivri biber

marine....

1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber (acı sevenler için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı ay çiçek yağı


çöp şiş ( marketlerden alabilirsiniz)

YAPILIŞI :

Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerinizi derince bir kaseye koyun üzerine tüm marine malzemelerini ekleyin en az bir saat kadar buz dolabında bekletin.
Domatesleri ve biberleri küçük parçalara ayıralım, marketten aldığınız çöp şişlere fazla sıkışık olmadan etlerimizi dizelim. Arzu ederseniz aralarına bir parça domates, bir parça biber dizelim  (domates ve biberleri ayrı şişlere de dizebilir siniz.)

Fırınımızın ızgarasında veya başka bir ızgarada çok fazla kurutmadan pişirin.


Servis ederken yanında sumaklı soğan ilavesi yapabilirsiniz...



LAVAŞ :  evde uğraşamam diyorsanız marketlerden hazır temin edebilirsiniz.
veya...


MALZEMELER 

2 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu (mayada olabilir)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su.

1 çay kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI :

unu eleyerek derince bir kaseye eleyin, içine kabartma tozunu ve tuzu ilave edip iyice karıştırın, ortasını havuz gibi yapıp azar azar suyunuzu ilave edin ve iyice yoğrun. (Suyu birden eklemeyin hamurun kıvamına göre su ayarlamasını yapmanız gerekir.) Bildiğimiz gibi kulak memesi kıvamında olmalı hamur. İyice yoğurduktan sonra üzerine temiz bir ıslak bez örtüp bir süre bekletin. 


Mutfak tezgahın üzerini unlayın, hamuru ufak bezelere (parçalara) ayırın unlamış olduğunuz tezgahınız da merdane yardımı ile açın.

Teflon tavanızı ocağın üzerine koyup altını yakın bir süre ısındıktan sonra açmış olduğunuz lavaşları pişirin.

Yapmış olduğunuz çöp şişlerinizi lavaşlara sararak afiyetle yiyebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder