7.02.2024
CHEESE KEK
Kim sevmez güzel ve lezzetli cheese kek'i denemek isteyenlere tarifi :)
Malzemeler :
Alt taban...
3 paket yulaflı bisküvi (burçak'ta olabilir veya karışık kullanın)
125 gr. tereyağ ( oda sıcaklığında)
Krema...
2 ad. yumurta
200 gr. şeker (büyük boy 1 çay bardağı)
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tereyağ
2 paket Pınar Labne peynir
2 su bardağı süzme yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
1/2 paket limonlu tang (bulamazsanız yarım limon suyu)
Üzeri için...
Tart Jölesi (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
1/2 limonlu tang
Meyveli sos
3 yemek kaşığı şeker
Çilek veya vişne 250 gr. kadar)
Yapılışı...
22 veya 25 cm.lik kelepçeli kek kalıbı veya aynı ebatlarda fırına girebilecek yuvarlak bir kap.
Kalıbın içini yağlamak yerine ben yağlı kağıt kullanıyorum tercih sizin.
Bisküvileri rondodan geçirin un haline getirin, 125 gr. tereyağını yakmadan eritin, ılınınca
Bisküvilerle iyice yoğurup kalıbınıza yayın ve iyice bastırın. (elinizle zorlanırsanız altı düz kalınca bir bardağın altı ile yapabilirsiniz ).
Krema malzemelerinin hepsini sırasıyla derince bir kaseye koyup iyice karıştırın (mikser kullanabilirsiniz.) pütürük kalmasın.
Bisküvilerin üzerine ekleyin. Krema karışımı hafif pembe olana kadar fırınınzda pişirin.
Tart jölesini hazırlayın karıştırarak soğutun. Fırından çıkardığınız cheese keke ekleyin.
Afiyet olsun.
Not :
Servis yaparken arzu ederseniz hazır meyve jölesi veya evde kendinizin hazırlayacağı meyve sosu ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Veya çikolata sos
Meyveli sos yapımı.
Çilek ile yapacaksanız, çilekler kesilir (zevkinize göre yuvarlak, uzun veya bütün olabilir)
Çilek veya vişnenin üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin 1 saat kadar bekletin sonra şekeri eriyene kadar pisirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder